top of page

Korištenje tehnologije: Revolucija za individualizirani wellbeing u vašoj organizaciji

U eri oblikovanoj digitalnom transformacijom i radom na daljinu (remote), tehnologija je postala moćan saveznik u poboljšanju korporativnih programa wellbeing-a. Koristeći inovativna rješenja i digitalne alate, organizacije mogu promijeniti način na koji podržavaju zdravlje i dobrobit zaposlenika, bez obzira na njihovu lokaciju ili radno mjesto. U ovom tekstu pročitajte kako tehnologija igra ključnu ulogu u pokretanju revolucije za individualizirani wellbeing u vašoj organizaciji i oblikovanju budućnosti korporativnih wellbeing inicijativa: individualizirani wellbeing u vašoj organizaciji

 

1. Virtuelne wellness platforme:

Virtuelne wellness platforme su se pojavile kao vrijedni resursi za organizacije koje žele da isporuče sveobuhvatne i privlačne wellbeing programe za svoju radnu snagu. Ove platforme nude niz funkcija, uključujući trening na zahtjev, resurse za mentalno zdravlje, smjernice za ishranu, materijale za podizanje svijesti i druge pogodnosti. Međutim, najvažniji i najmoćniji alati su oni koji nude mogućnost samoprocjene ili testiranja, putem kojih vaš uposlenik može, u vrlo kratkom vremenu, dobiti jako puno informacija o tome koje su njene ili njegove potrebe i u kojim segmentima ima najveću mogućnost, da najbrže unaprijedi svoje zdravlje. Podrazumijeva se, platforma nakon provedenog samotestiranja, primjenom odgovarajućih algoritama, prioretitizira potrebe i nudi odgovarajuća rješenja, kroz različite vježbe, smjernice ili edukativne materijale. Pružajući zaposlenicima pristup ovim virtualnim wellness rješenjima, organizacije mogu promovirati zdrave navike i osnažiti pojedince da preuzmu kontrolu nad svojim fizičkim i mentalnim zdravljem gdje god da se nalaze.

 

2. Nosiva tehnologija i uređaji za praćenje zdravlja:

Nosivi uređaji i uređaji za praćenje zdravlja uveli su revoluciju u načinu na koji zaposleni prate i poboljšavaju svoje zdravlje i nivo fitnessa. Ovi uređaji mogu pratiti vitalne statističke pokazatelje kao što su broj otkucaja srca, preduzeti koraci, kvalitet sna i nivoi stresa,  nivo spremnosti, ali i temperaturu tijela, broj udisaja ili čak nivo šećera u krvi, pružajući uposlenicima povratnu informaciju u realnom vremenu o metrikama relevantnim za njihovo zdravlje i wellbeing. Integracijom nosive tehnologije u korporativne wellbeing programe, organizacije mogu ohrabriti zaposlenike da konkretnije postave ciljeve zdravlja, prate svoj napredak i ostanu motivisani da usvoje zdrav način života.

 

3. Telezdravstvo i virtuelno savjetovanje:

Telezdravstvene usluge i virtuelno savjetovanje postali su bitne komponente korporativnih programa dobrobiti, posebno u radnim okruženjima na daljinu. Ova digitalna rješenja omogućavaju zaposlenicima pristup medicinskim i drugim stručnim konsultacijama, podršci za mentalno zdravlje, terapijskim sesijama i treningu iz udobnosti svojih domova. Nudeći telezdravstvene usluge kao dio svojih wellbeing inicijativa, organizacije mogu osigurati da zaposleni imaju zgodan i blagovremen pristup relevantnim stručnjacima i prilagođenu podršku za njihove potrebe.

 

4. Gejmifikacija i programi poticaja:korporativni wellbeing i upotreba tehnologije
functional wellness

Tehnike gejmifikacije i poticajni programi koriste tehnologiju kako bi inicijative korporativne dobrobiti učinili privlačnijima i nagrađujućima za zaposlenike. Uključujući elemente igre kao što su izazovi, takmičenja, nagrade i ljestvice u wellbeing programe, organizacije mogu motivisati pojedince da aktivno učestvuju, ostanu posvećeni svojim zdravstvenim ciljevima i uživaju u procesu poboljšanja svog blagostanja. Kroz personalizirane poticaje i priznanja, zaposleni se ohrabruju da donose zdravije izbore i njeguju održive navike tokom dužeg vremenskog perioda.

 

5. Analitika podataka i personalizacija:

Alati za analizu podataka omogućavaju organizacijama da prikupe vrijedne uvide o zdravstvenim trendovima, preferencijama i nivoima angažmana zaposlenih u okviru svojih korporativnih wellbeing programa. Analizom podataka o stopama učešća, rezultatima i povratnim informacijama, organizacije mogu prilagoditi svoje wellbeing inicijative kako bi efikasno zadovoljile specifične potrebe svoje radne snage. Karakteristike personalizacije, kao što su ciljane preporuke, individualizovano podučavanje i prilagođeni sadržaj zasnovan na uvidima zasnovanim na podacima, mogu poboljšati relevantnost i uticaj korporativnih wellbeing programa za zaposlene.

 

Prihvaćanjem virtuelnih wellness platformi, korištenjem nosive tehnologije, implementacijom telehealth usluga, ugradnjom elemenata gamifikacije i korištenjem analitike podataka za personalizaciju, organizacije mogu iskoristiti moć tehnologije kako bi unaprijedile svoje korporativne wellbeing inicijative. Stvaranjem digitalnog ekosistema koji promoviše holističko zdravlje i podržava zaposlene u postizanju njihovih wellness ciljeva, organizacije mogu njegovati wellbeing kulturu.

31 views0 comments

Comments


Logo bez strelice.png
bottom of page