top of page

sub, 24. ruj

|

PFHSC

SFMA Sep 24/25

Želite naučiti sistem dijagnostike zasnovan na kretanju i dobiti efikasan i sistematičan alat za provođenje sveobuhvatne dijagnoze kretanja svjetski poznatog i priznatog sistema kao što je (Functional Movement Systems)?

Registration is Closed
See other events
SFMA Sep 24/25
SFMA Sep 24/25

Vrijeme i mjesto

24. ruj 2022. 09:30 – 25. ruj 2022. 16:30

PFHSC, Džemala Bijedića 160, Sarajevo 71000, Bosnia and Herzegovina

O događaju

SFMA je klinička procjena za one koji osjećaju bol. To je dijagnostički sistem zasnovan na pokretu koji sistematski pronalazi uzrok boli - ne samo izvor - logičnim razlaganjem disfunkcionalnih obrazaca pokreta u strukturiranoj, ponovljivoj procjeni.

SFMA se fokusira na osnovno disfunkcionalno kretanje kako bi pronašao uzrok boli, a ne samo izvor. Ovaj koncept je poznatiji kao regionalna međuzavisnost, koji pokazuje kako naizgled nepovezani problemi zapravo pokreću disfunkciju.

Šta čini SFMA jedinstvenim? Mi smo prvi organizovani sistem koji uzima u obzir izmenjenu motoričku kontrolu – nemogućnost koordinacije pravilnih pokreta. Ovaj sistem nam omogućava da identifikujemo probleme – mobilnost nasuprot motornoj kontroli – kako bismo najbolje opremili kliničare za uspešan konačan ishod tretmana.

Postoji mnogo odličnih sistema za tretman mobilnosti, ali u SFMA vas upoznajemo sa našom metodologijom reprogramiranja motorne kontrole. Koristimo neurorazvojnu perspektivu – način na koji učimo da se krećemo kao beba – da stvorimo sistem za ponovno učenje našeg mozga kako da komunicira sa svojim tijelom.

Kada završite ovu edukaciju, bićete naoružani ponovljivim dijagnostičkim sistemom i svojim manuelnim tehnikama dodati i alat za komponentu motorne kontrole. Primarni fokus SFMA level 1 je osnaživanje učesnika ne samo da steknu iskustvo sa procjenom, već i da razviju samopouzdanje za uspješnu integraciju sistema u svoju kliničku praksu.

Ulaznice

  • SFMA 1 Regular fee

    1.856,00 KM
    Sale ended

Total

0,00 KM

Podijeli

Logo bez strelice.png
bottom of page