top of page

Time is TBD

|

Location is TBD

SFMA1 Sep 2023

Želite naučiti sistem dijagnostike zasnovan na kretanju i dobiti efikasan i sistematičan alat za provođenje sveobuhvatne dijagnoze kretanja svjetski poznatog i priznatog sistema kao što je (Functional Movement Systems)?

Edukacija je rasprodata
Pogledajte ostale edukacije
SFMA1 Sep 2023
SFMA1 Sep 2023

Vrijeme i mjesto

Time is TBD

Location is TBD

O događaju

SFMA je klinička procjena za one koji osjećaju bol. To je dijagnostički sistem zasnovan na pokretu koji sistematski pronalazi uzrok boli - ne samo izvor - logičnim razlaganjem disfunkcionalnih obrazaca pokreta u strukturiranoj, ponovljivoj procjeni.

SFMA se fokusira na osnovno disfunkcionalno kretanje kako bi pronašao uzrok boli, a ne samo izvor. Ovaj koncept je poznatiji kao regionalna međuzavisnost, koji pokazuje kako naizgled nepovezani problemi zapravo pokreću disfunkciju.

Šta čini SFMA jedinstvenim? Mi smo prvi organizovani sistem koji uzima u obzir izmenjenu motoričku kontrolu – nemogućnost koordinacije pravilnih pokreta. Ovaj sistem nam omogućava da identifikujemo probleme – mobilnost nasuprot motornoj kontroli – kako bismo najbolje opremili kliničare za uspešan konačan ishod tretmana.

Postoji mnogo odličnih sistema za tretman mobilnosti, ali u SFMA vas upoznajemo sa našom metodologijom reprogramiranja motorne kontrole. Koristimo neurorazvojnu perspektivu – način na koji učimo da se krećemo kao beba – da stvorimo sistem za ponovno učenje našeg mozga kako da komunicira sa svojim tijelom.

Kada završite ovu edukaciju, bićete naoružani ponovljivim dijagnostičkim sistemom i svojim manuelnim tehnikama dodati i alat za komponentu motorne kontrole. Primarni fokus SFMA level 1 je osnaživanje učesnika ne samo da steknu iskustvo sa procjenom, već i da razviju samopouzdanje za uspješnu integraciju sistema u svoju kliničku praksu.

Podijeli

Logo bez strelice.png
bottom of page